Κατασκευή ιστοσελίδων, ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας.

Κατασκευή ιστοσελίδων

Όλοι επιθυμούμε να δημιουργήσουμε την τέλεια ιστοσελίδα, όλοι θέλουμε η επιχείρηση μας να προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο στο διαδίκτυο, ποια είναι όμως τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητούμε και να έχει η ιστοσελίδα μας. Στο άρθρο που ακολουθεί θα μπορέσουμε να αναλύσουμε τι χρειάζεται για την δημιουργία μιας επαγγελματικής και ενημερωμένης ιστοσελίδας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την δημιουργία της ιδανικής για εσάς ιστοσελίδα επικοινωνήστε μαζί στο [email protected].

Κατασκευή ιστοσελίδων και Ταχύτητα φόρτωσης

Η ταχύτητα φόρτωσης είναι από τα πιο σημαντικά μιας και είναι το πρώτο με το οποίο θα έρθει σε επαφή ο επισκέπτης μας.  Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι μισοί από μας δεν περιμένουν καν δύο δευτερόλεπτα για να αναδυθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και το 79% απάντησε ότι δεν θα εμπιστευόταν να αγοράσει online από μια αργή ιστοσελίδα.

Αλλά, γιατί η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας είναι τόσο σημαντική; Ποια διαφορά κάνει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου; Κάνει μεγάλη διαφορά! Επηρεάζει την εμπειρία των επισκεπτών, τις ταξινομήσεις στις μηχανές αναζήτησης ακόμη και τις πωλήσεις σας.

Η ταχύτητα φόρτωσης επηρεάζει την εμπειρία του επισκέπτη στην σελίδα σας. Η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει κάποιος για εσάς είναι πολύ σημαντική για τον χώρο του διαδικτύου. Εάν η ιστοσελίδα σας ανοίγει γρήγορα, έχετε κάνει αμέσως μια ισχυρή πρώτη εντύπωση. Είναι καθαρή ψυχολογία. Θεωρούμε ότι οι γρήγοροι ιστότοποι είναι επαγγελματικοί και αξιόπιστοι. Όλοι θεωρούμε πως αν μια ιστοσελίδα είναι γρήγορη είναι και επαγγελματική. Αντιθέτως μια αργή σελίδα μας δημιουργεί το αίσθημα της ανασφάλειας, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και δεν συμβαδίζει με ότι έχουμε συνηθίσει και αυτή η αρνητική σκέψη δεν είναι κάτι το οποίο επιθυμείτε για την ιστοσελίδα σας.

Επιπλέον ζούμε σε μια περίοδο όπου όλοι περιμένουμε τα πάντα να γίνονται γρήγορα οπότε η ταχύτητα είναι κάτι που θεωρούμε δεδομένο. Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι αναμένουμε γρήγορα αποτελέσματα είτε είμαστε σε υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο. Σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο κάθε μέρα. Ψάχνετε για γρήγορες απαντήσεις και άμεσα αποτελέσματα. Έτσι πρέπει να λειτουργεί και η σελίδα σας.

Η άποψη που θα σχηματίσει όμως ο επισκέπτης για την σελίδα σας δεν είναι ο μόνος λόγος που θα πρέπει να έχετε μια ιστοσελίδα με ικανοποιητική ταχύτητα φόρτωσης αλλά και οι πωλήσεις σας. Οι αργές ταχύτητες φόρτωσης οδηγούν τους ανθρώπους να φύγουν από την σελίδα σας και αυτό θα έχει αποτέλεσμα την μείωση των πωλήσεων. Αυτό δεν είναι εικασία αλλά βασίζεται σε πραγματικές μετρήσεις. Η amazon, ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους για αγορές στο διαδίκτυο πραγματοποίησε μια δοκιμή για το τι θα γινόταν αν οι χρόνοι απόκρισης ήταν κατά 1 δευτερόλεπτο πιο αργοί στην σελίδα τους και το αποτέλεσμα ήταν ότι θα είχαν απώλεια 1.6 δισεκατομμυρίων το χρόνο από την μείωση των πωλήσεων καθώς το  40% των επισκεπτών θα εγκαταλείψει τον ιστότοπό αν διαρκεί περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα να ανοίξει.

Πέρα από την εμπειρία του επισκέπτη και τις πωλήσεις υπάρχει και η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την Google, την ταχύτητα φόρτωσης και την κατάταξη αναζήτησης. Η Google λαμβάνει υπόψη την ταχύτητα φόρτωσης για την κατάταξη ιστότοπων αλλά, προς στιγμής η συνάφεια του περιεχομένου είναι ακόμα το πιο σημαντικό στοιχείο που αναζητεί. Το δεδομένο όμως είναι ότι η  Google θα μειώσει τον αριθμό των αποτελεσμάτων που θα στέλνει στον ιστότοπό σας αν ο διακομιστής σας είναι βραδύτερος από δύο δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι η Google έχει λιγότερες πιθανότητες να «δει» την πιο πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου σας ή να παρατηρήσει άλλες πρόσφατες ενημερώσεις και αυτό μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα σας.

Συμπέρασμα, η ταχύτητα έχει σημασία. Επηρεάζει την εμπειρία των χρηστών σας, επηρεάζει την κατάταξη αναζήτησης επηρεάζει τις πωλήσεις και τις μετατροπές σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων και User Experience

Η εμπειρία των χρηστών είναι το πώς αισθάνεται κάποιος όταν αλληλοεπιδρά με ένα σύστημα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έναν ιστότοπο, μια εφαρμογή για κινητά, ένα λογισμικό επιφάνειας εργασίας και βασικά οποιαδήποτε μορφή αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με μια συσκευή. Η εμπειρία του χρήστη είναι σημαντική επειδή προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Σκοπός είναι να προσφέρει στον επισκέπτη θετικές εμπειρίες που να κρατούν έναν χρήστη πιστό στο προϊόν ή το εμπορικό σήμα. Επιπλέον, μια θετική  εμπειρία του χρήστη με την ιστοσελίδα σας επιτρέπει στο να καθορίσετε τις διαδρομές πελατών με αποτέλεσμα την επίτευξη των στόχων σας.

Η εμπειρία του χρήστη είναι διαφορετική για όλους. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν σχεδιάζετε ένα προϊόν είναι ότι ακόμα και αν  έχετε σχεδιάσει το προϊόν, ενδέχεται να μην είστε ο χρήστης που θα χρησιμοποιεί το προϊόν. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να υποθέσουμε τι θέλει ο χρήστης ή πώς θα το χειριστεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένας «μπούσουλας» ή μια πλατφόρμα που να ταιριάζει σε όλους. Κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των επισκεπτών της. Μπορείτε να μάθετε πολλά από τους χρήστες και τους πελάτες σας, οπότε δώστε προσοχή! Ακούστε, παρατηρήστε και ρωτήστε.

Κατασκευή ιστοσελίδων Seo friendly

Πολλές φορές συζητάμε τον όρο “φιλική SEO” ή “φιλική ιστοσελίδα SEO” αλλά τι σημαίνει αυτό πραγματικά και γιατί χρειάζεστε μια ιστοσελίδα φιλική προς Search Engine Optimization; Πώς μπορεί μια ιστοσελίδα φιλική προς SEO να βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί;

Όταν αναφερόμαστε σε μια σελίδα φιλική προς SEO εννοούμε ότι είναι εύκολο για τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν και να κατανοήσουν τη δομή και το περιεχόμενό της. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος δηλαδή  έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τι ακριβώς αφορά αυτή η ιστοσελίδα και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για καλύτερη κατάταξη. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της δημιουργίας μιας φιλικής προς το SEO ιστοσελίδας είναι ότι θα έχετε συγκεκριμένη οργανική κίνηση από τις μηχανές αναζήτησης.

Οι σελίδες φιλικές προς SEO οφείλουν να έχουν κάποια κύρια χαρακτηριστικά όπως μοναδικούς τίτλους, περιγραφές στις σελίδες και ταχύτητα φόρτωσης καθώς εκτός από τους επισκέπτες μας ούτε οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να περιμένουν αλλά το πιο σημαντικό είναι το ξεχωριστό περιεχόμενο. Το περιεχόμενο στον ιστότοπο σας δεν πρέπει να βρίσκεται πουθενά αλλού στο διαδίκτυο , όλες οι σελίδες να έχουν μοναδικό και χρήσιμο περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ένας ιστότοπος δεν μπορεί να είναι φιλικός προς το SEO εάν έχει περιεχόμενο αντιγραφόμενο από άλλες ιστοσελίδες. Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες και την περιγραφή τους. Οι μηχανές αναζήτησης πρέπει να διαβάζουν κάτι ξεχωριστό στην σελίδα σας.

Χαρακτηριστικά υπάρχουν πολλά που δημιουργούν μια φιλική προς SEO ιστοσελίδα αλλά για ποιο λόγο να επενδύσετε σε αυτό; Το SEO θα βοηθήσει και θα αυξήσει τα οργανικά σας αποτελέσματα, θα κάνει την ιστοσελίδα σας φιλική προς τον χρήστη, θα προσθέσει αξιοπιστία και θα μειώσει το κόστος στην διαφήμιση ιστοσελίδων καθώς θα προσελκύει επισκέπτες.

Web design

Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας αποτελεί σημαντικό μέρος της παρουσίας σας στο διαδίκτυο. Για να δημιουργήσετε έναν καλύτερο ιστότοπο για την επιχείρησή σας, πρέπει να κατανοήσετε τη σημασία του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν πως όταν βλέπουν μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο προτιμούν να είναι όμορφη παρά απλή. Καθώς εξετάζετε την δημιουργία  του ιστότοπού σας, καλό είναι να αναρωτηθείτε την σημασία που έχει για το σχεδιασμό της ιστοσελίδας. Πώς επηρεάζει το κοινό σας και την επιχείρησή σας; Ας δούμε μερικούς λόγους που η σχεδίαση έχει σημαντικό ρόλο.

  • Η πρώτη εικόνα κερδίζει τις εντυπώσεις

Όταν το κοινό σας επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, η σχεδίαση δίνει την πρώτη τους εντύπωση για την επιχείρησή σας. Θα σας κρίνουν εντός δευτερολέπτων και σε αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα, θέλετε να τους κερδίσετε. Επιπλέον  επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το κοινό αντιλαμβάνεται το εμπορικό σήμα σας. Η άποψη που θα σχηματίσουν είτε θα τους κάνει να παραμείνουν στη σελίδα σας και να μάθουν για την επιχείρησή σας είτε να φύγουν από τη σελίδα σας και να στραφούν σε έναν ανταγωνιστή.

  • Μηχανές αναζήτησης

Πολλά στοιχεία και πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων επηρεάζουν τον τρόπο δημοσίευσης περιεχομένου στον ιστότοπό σας, ο οποίος με τη σειρά του επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης ανιχνεύουν τον ιστότοπό σας. Εάν τα θεμελιώδη SEO σας on-page δεν είναι σωστά σχεδιασμένα, η μάχη για αναρρίχηση στις μηχανές αναζήτησης θα είναι άνιση εξαρχής.

  • Είναι η βιτρίνα σας στο διαδίκτυο

Ο ιστότοπός σας είναι σαν εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών. Αν ο ιστότοπός σας είναι φωτεινός, μοντέρνος και φιλόξενος, το κοινό σας θα νοιώθει πιο ευπρόσδεκτο στη σελίδα σας. Θα δίνετε την εντύπωση ότι είστε ανοιχτοί και φιλόξενοι σε νέους ανθρώπους που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Από την άλλη πλευρά, ένας ξεπερασμένος ιστότοπος κάνει την επιχείρησή σας κρύα και απόμακρη.

Σκεφτείτε το web design σας ως το ψηφιακό πρόσωπο της επιχείρησής σας. Εάν κάποιος σας επισκεφθεί στη φυσική σας θέση, δεν θα θέλατε ένα φιλικό πρόσωπο να τους χαιρετήσει και να τους κάνει να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι; Μια ενημερωμένη και μοντέρνα ιστοσελίδα είναι το ισοδύναμο με ένα φιλικό πρόσωπο χαιρετίζοντας τους νέους επισκέπτες σας.

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για το πόσο χρήσιμο είναι ο σωστός σχεδιασμός της ιστοσελίδας σκεφτείτε και αυτό , οι ανταγωνιστές σας το κάνουν ήδη ! Αν θέλετε να συνεχίσετε να είστε ανταγωνιστικοί θα πρέπει να έχετε ένα μοντέρνο και ανανεωμένο ιστότοπο.

Κατασκευή ιστοσελίδων Κειμενογράφηση

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση του να ανοίξουμε μια ιστοσελίδα και να δούμε εξαιρετικά γραφικά, ήχο και οπτικά εφέ που τραβούν την προσοχή μας. Πολύ συχνά, όταν κάνουμε κλικ, διαπιστώνουμε ότι αυτό είναι όλο – υπάρχουν πολλά εφέ χωρίς καθόλου ποιοτικό περιεχόμενο. Εξαιρετική  σχεδίαση χωρίς ποιοτική κειμενογράφηση είναι σπατάλη της επένδυσής σας. Υπάρχουν αρκετοί χρήστες του διαδικτύου που αναζητούν ψυχαγωγία αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι περιηγούνται στο διαδίκτυο ψάχνοντας κάτι πιο συγκεκριμένο. Ψάχνουν για απαντήσεις στις ερωτήσεις και λύσεις στα προβλήματά τους, για αυτό και το  γραπτό περιεχόμενο ενός δικτυακού τόπου πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτό. Όταν κάποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να βρίσκει τις απαντήσεις που αναζητά.

Το σωστό και επαγγελματικό περιεχόμενο δεν δίνει απαντήσεις μόνο σε όσους επισκέπτονται την σελίδα αλλά δίνει και τις απαραίτητες πληροφορίες στις μηχανές αναζήτησης. Όσο λιγότερο γραπτό περιεχόμενο έχετε, τόσο λιγότερες λέξεις-κλειδιά επισημαίνονται από τα αναλυτικά στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα κατατάσσονται επίσης.

Συμπέρασμα , η ιστοσελίδα μας θα πρέπει να έχει εξαιρετικό , ανανεωμένο και μοντέρνο σχεδιασμό σε συνάρτηση με επαγγελματική κειμενογράφηση ώστε να πετύχει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Κατασκευή ιστοσελίδων Call To Action ( CTA )

Το CTA σημαίνει πρόσκληση για δράση. Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας προσκαλούμε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας να προχωρήσουν σε κάποια προεπιλεγμένη ενέργεια. Μια πρόσκληση για δράση είναι ένα κουμπί (ή απλά ένας σύνδεσμος κειμένου) που λέει στους χρήστες του ιστότοπου να κάνουν κάτι – να εξερευνήσουν περαιτέρω την ιστοσελίδα, να συμπληρώσουν μια φόρμα επικοινωνίας ή κάποια άλλη ενέργεια που επιθυμούμε. Τα CTA είναι σημαντικά για δυο λόγους: πρώτον γιατί  χρησιμοποιούνται για να οδηγούν τους επισκέπτες σε μια προεπιλεγμένη από εμάς σελίδα όπου γίνεται  μια μετατροπή – είτε αυτό σημαίνει να επικοινωνήσει μαζί μας είτε να αγοράσει κάτι ή να ζητήσουμε κάποια κριτική ή κάτι άλλο. Δεύτερον, τα CTA συμβάλλουν στην αύξηση του ποσοστού κλικ στο μέσο όρο των σελίδων που ανοίγουν οι επισκέπτες σας ( click through rate ). Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα πρέπει να εξερευνούν τον ιστότοπό σας, να κάνουν κλικ και να βλέπουν πολλές σελίδες, όχι μόνο να επισκέπτονται την αρχική σελίδα ή τη σελίδα επαφών και να φεύγουν. Αυτό είναι σημαντικό για το SEO σας, επειδή ένα υψηλό ποσοστό κλικ καθιστά τον ιστότοπό σας να φανεί αξιόπιστος στις μηχανές αναζήτησης.

Για να πείσετε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν κλικ σε CTAs σας τοποθετήστε τα   εμφανώς στη σελίδα και κάντε τα ελκυστικά στο μάτι. Μπορούν να διαχωριστούν από το υπόλοιπο περιεχόμενο της σελίδας με κάποιο λευκό κενό ή άλλο οπτικό στοιχείο. Στην pixelone γνωρίζουμε πως να δημιουργούμε τα κατάλληλα CTA τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ιστοσελίδας σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Blog

Σε μια εποχή που πολλές εταιρίες στρέφονται προς την κατεύθυνση περισσότερων διαφημίσεων βίντεο και κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, είναι το blogging ακόμα σημαντικό; Η απάντηση είναι ένα ηχηρό “ναι!” Για τις επιχειρήσεις που μόλις αρχίζουν να σχεδιάζουν μια στρατηγική μάρκετινγκ, το blogging είναι ένα εργαλείο που μπορεί να τους παρέχει πολλά. Για πιο εδραιωμένα εμπορικά σήματα, ένα blog είναι ένας πυλώνας για μια πολύπλευρη στρατηγική μάρκετινγκ.

Ένας συνεχώς ενημερωμένο ιστολόγιο  ( blog ) υψηλής ποιότητας παραμένει ο ιδανικός τρόπος για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα και να προωθήσετε την επωνυμία σας. Η  Google προτιμάει ένα κλασικό, συχνά ενημερωμένο ιστολόγιο, ανταμείβοντας το με υψηλότερες ταξινομήσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Το blogging είναι ο τέλειος τρόπος για να δημιουργηθεί μια διαρκής ενημέρωση των επισκεπτών σας, να γίνει αναγνωρίσιμη στους πελάτες σας η επωνυμία σας και να αυξηθεί η αξιοπιστία σας. Ένα υπέροχο blog δείχνει ότι η μάρκα σας έχει τη δική της μοναδική προσωπικότητα και αξίζει να ξοδέψετε χρόνο.

Ποιο άλλο εργαλείο διαδικτυακού μάρκετινγκ μπορεί να σας φέρει επισκεψιμοτητα , να ανεβάσει την σελίδα σας στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης και να σας καθιερώσει ως ειδικό στον τομέα σας χωρίς να χρειάζεται μεγάλο ποσό επένδυσης πέρα από το προσωπικό σας blog ; Στην pixelone δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε το προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) να συμβάλλει στην ανάπτυξη και εδραίωση της ιστοσελίδας σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Responsive design

Το responsive design γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη η ιστοσελίδα μας να προσαρμόζεται σε πολλαπλές συσκευές όπως υπολογιστές , smartphone , ταμπλετ , φορητούς υπολογιστές κτλ. Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά η σελίδα μας προσαρμόζει το μέγεθος και την εικόνα της ανάλογα με την συσκευή που χρησιμοποιούμε. Αλλιώς θα εμφανίζεται στον υπολογιστή μας αλλιώς στο ταμπλετ και αλλιώς στο κινητό μας από πλευράς μεγέθους και διάταξης. Το σημαντικό είναι η ιστοσελίδα μας να διατηρεί τα κύρια χαρακτηριστικά της σε κάθε συσκευή και αυτό το πετυχαίνουμε μέσω του responsive design.  Το responsive design ( σχεδίαση συμβατή με όλες τις συσκευές )  μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε πολλά προβλήματα για τον ιστότοπό σας. Θα κάνει τον ιστότοπό σας φιλικό προς το κινητό, θα βελτιώσει τον τρόπο εμφάνισής του σε συσκευές με μεγάλες και μικρές οθόνες και θα αυξήσει τον χρόνο που ξοδεύουν οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης.

Ο απώτερος στόχος του responsive design είναι να αποφευχθεί η περιττή αλλαγή μεγέθους, κύλισης, μεγέθυνσης ή μετατόπισης που εμφανίζεται σε ιστοσελίδες που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για διαφορετικές συσκευές. Είναι συχνά πολύ δύσκολο να πλοηγηθείτε σε αυτές τις σελίδες και μπορεί ακόμη και να σας κοστίσει δυνητικούς πελάτες που απογοητεύονται από την προσπάθεια να καταλάβουν πώς να δουν την ιστοσελίδα σας.

Επιπλέον το responsive design αντικαθιστά την προηγούμενη ανάγκη σχεδιασμού ενός ειδικού ιστότοπου για κινητά. Τώρα, αντί να σχεδιάζετε πολλαπλούς ιστότοπους για διαφορετικά μεγέθη οθόνης, μπορείτε να σχεδιάσετε μόνο έναν ιστότοπο που προσαρμόζεται αυτόματα προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να ταιριάζει με τη συσκευή στην οποία βλέπετε.

Συμπέρασμα, το responsive design ωφελεί πολλαπλά την ιστοσελίδα σας καθώς συμβάλει στην εμπειρία του χρήστη , στο συνολικό κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας , βοηθάει στο SEO και είναι ευκολότερη στην διαχείριση της.

Κατασκευή ιστοσελίδων Βασισμένες σε Content Management System ( cms )

Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ( cms ) είναι μια εφαρμογή που παρέχει ορισμένες δυνατότητες στους χρήστες της, προκειμένου να βοηθήσει στη διαχείριση περιεχομένου όπως η επεξεργασία, η αρχειοθέτηση, η δημιουργία, η δημοσίευση και η διανομή δεδομένων και πληροφοριών.

Για ποιο λόγο όμως η δημιουργία μιας ιστοσελίδας βασισμένη σε cms είναι σημαντική για την επιχείρηση σας. Η επιλογή ενός CMS ανοιχτού κώδικα θα βοηθήσει δραστικά στη μείωση του κόστους κατασκευής και συντήρησης του ιστότοπού σας, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κατασκευή του από το μηδέν, το οποίο γενικά κοστίζει 5 έως 10 φορές υψηλότερο και χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Ένα επιπλέον σημαντικό χαρακτηριστικό που παρέχουν τα cms είναι η επεκτασιμότητα. Η εταιρεία σας μεγαλώνει , εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς. Το ίδιο οφείλει να κάνει και η ιστοσελίδα σας, οφείλει να ακολουθεί και να προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς σας χωρίς να χρειάζεται να φτιάχνεται νέα σελίδα.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της κατάταξης SEO παρέχοντας την δυνατότητα δημιουργία συνδέσμων , προσθέτοντας ετικέτες παραγράφων και πολλές άλλες πρακτικές μορφοποίησης.

Κατασκευή ιστοσελίδων Επεκτασιμότητα

Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει μια ολοκληρωμένη και επαγγελματική ιστοσελίδα είναι η επεκτασιμότητα. Σκεφτείτε την ιστοσελίδα σας σαν μια κατασκευή η οποία τώρα θέλετε να την ξεκινήσετε μέχρι το επίπεδο ένα αλλά στο μέλλον επιθυμείτε να την μεγαλώσετε και να την επεκτείνετε. Θα πρέπει να υπάρχουν οι βάσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε να μπορείτε να προσθέσετε στο μέλλον ότι επιθυμείτε στην ίδια κατασκευή. Μια ιστοσελίδα μπορεί να ξεκινήσει με μια αρχική σελίδα μια σελίδα για τις υπηρεσίες και μια για επικοινωνία, στην συνέχεια όμως επιθυμείτε να προστεθεί και ένα blog, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει τις προϋποθέσεις να μπορεί να «επεκταθεί» και να δημιουργηθεί το blog χωρίς να χρειαστεί να δημιουργηθεί από την αρχή. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν κάποια στιγμή επιθυμείτε να προσθέσετε ένα e-shop στην ιστοσελίδα σας για αύξηση των πωλήσεων. Η επεκτασιμότητα όμως δεν αφορά μόνο τον τελικό χρήστη αλλά και τον προγραμματιστή της σελίδας ο οποίος θα πρέπει να προφυλάσσει και να δημιουργεί τα στάνταρτ ασφαλείας που απαιτείτο διαδίκτυο ώστε η ιστοσελίδα σας να μην γίνεται εύκολος στόχος για κάθε είδους επίθεση.

Κάθε ιστοσελίδα οφείλει να μπορεί να μεγαλώσει, να τροποποιηθεί , να επεκταθεί ώστε να μπορεί να προσφέρει σε εσάς όλα όσα χρειάζεστε για την παρουσία σας στο διαδίκτυο , να συμβαδίζει με τις ανάγκες της επιχείρησης σας και να μειώνει τα κόστη συντήρησης και δημιουργίας νέου περιεχομένου.

Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και επαγγελματικής ιστοσελίδας απαιτεί πολλά σημαντικά στοιχεία και αυτό προϋποθέτει γνώση και εμπειρία. Εμπιστευτείτε την εικόνα της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο στην Pixelone και επωφεληθείτε από την 15ετη εμπειρία μας στην κατασκευή ιστοσελίδων .