Ειδοποίηση ενεργοποίησης ευρετηρίου πρώτης προβολής για κινητά «mobile-first indexing enabled»

Η Google τις τελευταίες ημέρες πλημμυρίζει τους webmasters με ειδοποιήσεις για ενεργοποίηση ευρετηρίου πρώτης προβολής για κινητά «mobile-first indexing enabled». Αν και εσείς έχετε λάβει παρόμοια ειδοποίηση πιστέψτε μας δεν είστε οι μόνοι. Ειδικότερα, από την Τρίτη, η Google έχει στείλει προειδοποιήσεις σχετικά με την πρώτη ευρετηρίαση για κινητά που ενεργοποιείται για ιστότοπους σε έναν τεράστιο αριθμό webmasters. Φαίνεται ότι αυτή η δέσμη ειδοποιήσεων είναι μακράν η μεγαλύτερη που έχουμε δει.

Τι είναι η πρώτη ευρετηρίαση για κινητά;

Η Google εξήγησε ότι τα “συστήματα ανίχνευσης, ευρετηρίασης και κατάταξης στη μηχανή αναζήτησής της, έχουν «διαβάσει» τυπικά την έκδοση μιας ιστοσελίδας για επιτραπέζιους υπολογιστές, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για τους χρήστες που αναζητούν από κινητά τηλέφωνα όταν αυτή η έκδοση είναι διαφορετική. Η πρώτη λοιπόν ευρετηρίαση για κινητά, σημαίνει ότι η Google θα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη έκδοση στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, για καλύτερη εξυπηρέτηση και εμπειρία των χρηστών που αναζητούν ιστοσελίδες από το κινητό τους τηλέφωνο.

Πώς επηρεάζει την κατάταξή μου;

Η Google ελπίζει ότι η συγκεκριμένη ευρετηρίαση δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο αντίκτυπο στην κατάταξή σας. Αν όμως το περιεχόμενο του ιστότοπου σας είναι πολύ διαφορετικό για μια επίσκεψη από επιτραπέζιο υπολογιστή σε σχέση με μια επίσκεψη από κινητό τηλέφωνο, τότε ενδέχεται να επηρεάσει την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα, να έχει ήδη ανακτατατάξει ιστοσελίδες που έχουν περισσότερες διαφορές μεταξύ της έκδοσης για επιτραπέζιου υπολογιστή και κινητών τηλεφώνων.